Reklamlar
Sulama,sera,laboratuvar,tarım alet makine,çim

Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu BaşlığıKonu: Kalıntıyı temizlediği iddia edilen ürün üretildi
Cevap SayısıCevap Sayısı: 2 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 661 defa
Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kalıntıyı temizlediği iddia edilen ürün üretildi  (Okunma Sayısı 661 defa)
Mayıs 01, 2009, 02:57:26 pm
Administrator
*
Üye No: 1
Karizma: 520

« :»

Kükre Gıda, dünyada bir ilke imza atarak sebze ve meyvelerdeki ilaç kalıntıları temizleyen Exsir Sanitizer isimli bir ürün üretti. Ürünün sebze ve meyvelerin yüzeyindeki her tür mikroorganizma, zirai ilaç, kimyasal, gübre, parafin ve toprak kalıntılarını 2-3 dakika içinde yüzde 100'e varan oranlarda temizlediğini ifade eden Kükre Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Gülel, Türk gıda mühendisleri ve bilim insanlarından oluşan ekip tarafından geliştirilen ürünün Ar-Ge çalışmalarına 700-800 bin euro harcadıklarını anlattı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın kodeksinde böyle bir ürün tanımının olmadığını ifade eden Gülel, "Sanayi Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bir komisyon kurdular. Bu konuyla ilgili çalışmalara başladılar. Ürünümüz için yeni bir kategori oluşturulacak" dedi. İlk ürünlerini İran, Kıbrıs ve Endonezya'ya ihraç ettiklerini belirten Gülel, son dönemlerde İran'da ortaya çıkan kolera salgınından dolayı orada faaliyet gösteren şirketlerin ürünle yakından ilgilendiğini anlattı.
Ürünleri Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği laboratuvarında sayısız testlerden geçirildiklerini kaydeden Gülel, şunları söyledi: "Exsir, Türk Akreditasyon Kurumu onaylı laboratuvarlarda sebze ve meyvelerin üzerindeki parafin, zirai ilaçlar, mikrop, bakteri, gübre ve toprak kalıntıları konusunda sayısız testten geçti ve yüzde 100'e kadar başarılı bulundu. İçeriği ve performansı itibarıyla sadece ülkemizde değil, dünyada da bir ilk. Exsir sayesinde artık tarım ilaçları soframıza sos olamayacak. Başta anneler olmak üzere Türk insanı artık sebze ve meyve üzerindeki her türlü zararlı maddelere karşı çaresiz değil."
Dünyadaki tüm sebze ve meyvelerin yüzde 80'den fazlasının tarım ilaçlarıyla kirlendiğini belirten Gülel, sebze ve meyvelerin suyla yalnızca yüzde 5-20 oranında temizlenebildiğini, sirke ve limon suyu gibi geleneksel yöntemlerle ise yüzde 20-25 oranında bir arındırma sağlanabildiğini dile getirdi. Gülel, tüketicilerin sebze ve meyvelerini temizlemek için çamaşır suyu kullanımı, bulaşık makinesinde yıkama gibi ilginç yöntemlere de başvurduğunu belirterek, Ziraat Mühendisleri Odası verilerinin, esas tehlikenin hormon değil ilaç kalıntıları olduğunu gösterdiğini söyledi. Gülel, Ankara Ticaret Odası ve Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin hazırladığı "Sofradaki SOS Raporu"na göre de, kanser vakalarının artışında büyük payı olan 'pestisitler' adı verilen tarım ilaçlarının Türkiye'de aşırı, zamansız ve uygunsuz kullanıldığını kaydetti. Verilen bilgiye göre, Exsir'in içeriğinde mısır ve hindistan cevizinden elde edilen yüzey aktif madde, şeker pancarından elde edilen organik asit, bitkilerden elde edilen organik çözücü, tarçın yağı, beyaz sirke ve su gibi maddeler bulunuyor.

Hani Giderken Bana Demiştin Ya Sen ; Yolcu Yolunda Gerek..

Sponsor Bağlantılar

Haziran 19, 2009, 12:27:00 am
Yeni Üye
*
Üye No: 10925
Karizma: 0

« Yanıtla #1 :»

Exsir isimli "meyve sebze arındırma konsantresi" ile ilgili yapılmış haberlerde Ege Üniversitesi'nin adı kullanılmış Yukarıdaki haberde de var ve bu durum, bu haberi aktaranın kesinlikle suçu değil. Çünkü internette taradığımda haberlerin neredeyse tamamı bu yönde.

Ege Üniversitesi'nin isminin kullanılmak istenmesinin sebebi insanların ürüne güvenmesinin sağlanması. Ama Ege Üniversitesi bunu reddediyor. Haberveriyorum.net'te bununla ilgili bir haber var.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Ben bu tip yalanlar söyleyen bir yöneticinin ve firmanın ürünlerine şüpheyle bakmak gerektiğini düşünüyorum...
Haziran 19, 2009, 05:18:58 pm
Administrator
*
Üye No: 1
Karizma: 520

« Yanıtla #2 :»

Ürün hakkındaki uyarınız için teşekkürler

Hani Giderken Bana Demiştin Ya Sen ; Yolcu Yolunda Gerek..

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: