| Mayıs 13, 2010, 06:32:42 pm |
Administrator
Üye No: 1
Karizma: 520
|
 |
« :» |
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapyukarıdaki linkte bulunan salkımda mekanik seyreltme konulu makale hakkında hocamıza buradan sorularınızı yöneltebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
Hani Giderken Bana Demiştin Ya Sen ; Yolcu Yolunda Gerek.. 
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantılar |
|
|
|
Logged |
|
|
| Mayıs 14, 2010, 07:08:05 pm |
Yeni Üye
Üye No: 17400
Karizma: 0
|
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
çiçekte seyreltme yaptıktan sonra zennep çöpünü nne zaman yada ne ile uzatabiliriz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 14, 2010, 08:06:02 pm |
Gelişen Üye
Üye No: 16335
|
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
dane irileştirme hormon uygulamasında azot kullanmaya devam edin. Formelen gibi sıvı azot yada üre kullanabilirsiniz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 14, 2010, 11:18:59 pm |
Yeni Üye
Üye No: 8060
|
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
merhaba: bağda %80 kapsülde çatlak gördüm.bağın değişik 3-4 noktasında 1-2 çiçek gördüm. 1.uygulamada 100 lt suya 2 tablet hormon uyguladım.48 saat sonra %50-60 iken yine 100 lt suya 2 tablet hormon uyguladım.bundan 72 saat sonra çiçeklenme yüzde yünon iken 100 lt suya 100 ml.hormon uyguladım. 1.silkme ne zaman başlar. 2.1.şişirme formulunu ne zaman atsam ıyı olur. 3.salkım durumu nasıl olur yani takoz mu yoksa ıdeal bı salkım mı verır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 15, 2010, 04:58:08 am |
Gelişen Üye
|
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
yaymış olduğunuz uygulama yeterli. Bizim ülke şartlarına göre normal bir seyreltme olur dane çapı 14 mm üzeri yapmak isterseniz yetersiz gelir.Mekanik seyreltme yani çiltim alma yapabilirsiniz. Uygulamaları zamanlama olarak biraz öne çekmişsiniz. Dane irileştirme uygulamalarına silkme işlemi bittikten sonra 2-3 mm büyüklüğe eriştiğinde başlayabilirsiniz. Daha ayrıntılı olarak hormon uygulamaları başlığı altında konuyu anlattım orada verdiğim programa uymanız yeterli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 15, 2010, 12:05:43 pm |
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
zennep çöpünün daha sağlam olmasını veya tane nin içine çöpün ilerlemesini üzümler olgunlağtığında çöpü çektiğimizde zor kopmasını sağlamak için neyi nezaman vermeliyiz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 15, 2010, 07:08:55 pm |
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
zenep çöpünün sarı ve sert olması; asıldığımızda çöpün içinden iğne şeklinde ince kısmının çıkması neye bağlıdır.boncuklanma riski var mıdır.ayrıca dökülmede az.seyreltmeye 2 kez erken girilmesine rağmen. salkım iskeletinde de yassılaşma var;ayrıca iskelet üzerinde sertlik var çilkimlere giden damarlarda belli bu boncuklanma için riskmidir .ne yapabilirim tşkler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 16, 2010, 05:48:56 pm |
Yeni Üye
Üye No: 8060
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
merhaba.gecen yazımda seyreltme sıstemımı soylemıstım.14 mm uzerınde tane olmasını ıstersenız mekanık seyreltme yapmalısınız demıstınız.su anda bir salkımın uzerınde 180-200 tane var ve hepsi sivri şekılde.benım anladıgım kadarıyla hepsı buyumeye hazır.bu sartlarda mekanık seyreltmeye gerek var mı.taneler kac mm capında olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 16, 2010, 06:02:09 pm |
Gelişen Üye
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
180-200 dane varsa çok iyi bir seyreltmme olmuş. Eğer daneler uzun ve dip tarafı köşeli ise uygulamada yaptığınız zamanla doğru olmuş. Salkım başına ortalama dane sayısı bu ise 18 mm yakalayabilirsiniz. Ancak yinede salkımın uc tarafını alın o bölgede sıkışma yapabilir. Buraya kadar gayet iyi getirmişsiniz. Bundan sonrada yapacaklarınız konusunda önerilerimi yerine getirirseniz başarılı bir yıl sizi bekliyor olacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 18, 2010, 09:04:13 am |
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
zenep çöpünün sarı ve sert olması; asıldığımızda çöpün içinden iğne şeklinde ince kısmının çıkması neye bağlıdır.boncuklanma riski var mıdır.ayrıca dökülmede az.seyreltmeye 2 kez erken girilmesine rağmen. salkım iskeletinde de yassılaşma var;ayrıca iskelet üzerinde sertlik var çilkimlere giden damarlarda belli bu boncuklanma için riskmidir .ne yapabilirim tşkler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 18, 2010, 01:09:46 pm |
Gelişen Üye
|
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
Farklı yerlerden aynı sorular geliyor. Bu sorunun yanıtını vermiştim. Salkım iskeletinin kalın köşeli ve sert olması boncuklama riskinin olduğunu gösterir. Özellikle de kuvvetli ana salkımlar da bu çok daha fazla olur. Böyle bir salkım bize yüksek dozda hormon kullanımını yapıldığını gösterir. Üreticilerimizde gereksiz bir uzatma merakı var. Sanki metre ile satacaklarmış gibi üzümü inanılmaz yükleme yapmakla kalmıyor ayrıca ne bulursa atmaya çalışıyor. BGD ve yaprak gübresi olarak satılan çok sayıda ürün hormonal etkilere sahip. Deniz yosunları bile hormon var. Bu tür ürünlerinde çiçeklenme öncesi kullanılması bunu teşvik eder.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 26, 2010, 05:30:18 pm |
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
selam analı kızlı sorunumuz var.24.mayısta ilk uyg.400lt ye 10 tb+formolen kullandırdık.taneler şu anda 4-5mm 2.uyg yarın yapılacak.aynı uyg.devam mı edelim.hiç mi d.yosunu kullanmayalım.arada kalacak olanlar büyür mü yoksa zamanla dökülür mü.aminoasitler kullanılabilir mi.teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 27, 2010, 01:11:34 pm |
Gelişen Üye
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
merhaba sayın çoşkun
yanıt vermekte geçiktiğim için kusura bakmayın. Bir seyahatteydim ve döner dönmezde sorunuza yanıt vermeye çalışıyorum. Yapılan araştırmalar göstermiştirki GA3 uygulamalrında etki dane 2-3 mm iken başlar bu etki hızla yükselerek devam eder ve en yüksek etki 6-7 mm ken oluşur. Sonra yine bu etki düşmeye başlar. 10 mm büyüklükten sonra etki % 10 lara kadara düşür. Bu sonuçları göz önüne alarak analı kızlı durumunda normal uygulamalarınızı yapın.Sonra da bekleyin büyük daneler 10 mm çapa ulaştıktan sonra bir hormon uygulaması daha yapın. Bu yapacağınız uygulamada iri tanelere hormon etki etketmez iken küçük danelere etki eder.gerektiğinde bir uygulama daha yapın. Böylece büyük oranda bir homojinite sağlıyabilirsiniz. Ancak bu yapacağınız uygulamalarda 40 ppm dozu geçmeyin cytokinin içerikli hiçbirşey kullanmayın. Sadece azot ve yayıcı yapıştırıcı ilave edin. En yüksek etkiyi alabilmek içinde en serin saat de özelliklede sabah 5 gibi uygulama yaptırın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 29, 2010, 02:58:40 pm |
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
teşekkür ederim hocam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs 29, 2010, 03:59:25 pm |
Gelişen Üye
|
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
Sayın çoşkun şu dönem hataların düzeltebileceği bir zaman dilimi. Yaşadığınız sorunları ayrıntılı olarak aktarabilirseniz sanırım size ayrıntılı bir program oluşturarak yardımcı olabilirim. İnce koruktan sonra yapacak çok fazla birşey olmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|