Reklamlar
Sulama,sera,laboratuvar,tarım alet makine,çim

Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu BaşlığıKonu: Sera hakkında yardım
Cevap SayısıCevap Sayısı: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1429 defa
Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sera hakkında yardım  (Okunma Sayısı 1429 defa)
Eylül 23, 2009, 09:58:09 pm
Yeni Üye
*
Üye No: 12274
Karizma: 0

« :»

Merhaba konuyu nereye açacagımı bilmedigimden dolayı en uygun yer burası geld aklıma arkadaşlar ben sera yaptırmak istiyorum ve 400 mt kare yerim var burada pepino yetiştirmeyi düşünüyorum 2011 yılına kadar teşvikten yararlanamıyorum mecbur kendi ellerimle yaptıracagım ama sordugum çogu firmalar 1.kalite manuel ve plastik örtülü seraya 12000 civarı istiyorlar vede 3 taksit oldukca fazla parası olmayan için ben malzemeleri alsam işcilikle daha az ödeme imkanım olmasmı yada bana sera işciligi yapan arkadaş veya firma önerebilirmisiniz? şimdiden teşekkür ederim
Sponsor Bağlantılar

Eylül 29, 2009, 05:21:49 pm
Yeni Üye
*
Üye No: 1975

« Yanıtla #1 :»

merhaba
serayı nerde kurmayı düşüyorsunuz?
kendiniz yaptırmak istiyorsanız bölgenizdeki sera malzemeleri satan yerlere kaynakçı veya alimunyum ustası sorun belki onlar biliyordur yapan kişileri
400 mt kare küçük olduğu için şirketler pek ilginmez gibi geliyor. destek için de arazi küçük tahminimce genelde 2-5 dönüm e destek veriyorlar.

serayı yaptırıkende üst havalandırmalara dikkat edin
seradaki nem pepino için önemlidir fazla nem hastalıklara neden olabilir.

Ekim 18, 2009, 09:02:39 pm
Yeni Üye
*
Üye No: 12825

« Yanıtla #2 :»

arkadaşım sera işinde en önemli konu serayı nerde yapacagındır . sera mükemmel bile olsa iklim müsait değilse hüsrana uğrarsın .
hele de 400 metre kare bir yerde bu cok büyük bir neden dir .ancak serayı hangi ilde yapacağını bir deyiver  sana bu konuda yardım edebilirim .teknik olarak ve yetiştiricilik olarak . bu işin en iyi yapıldığı  yer antalya biliyor sun . bir de alan cok küçük onun için kredi alamazsın tahminim ce . senin ki belki hobi sebzeciliği gibi bişi olabilir . aama başlangıç yapmak her şeyin yarısı denir . bbir de pepino konusu nu iyi araştır ... suyu cıktı bu pepino nun ..... yine de sen dediklerimi bir cewapla bakalım sonra düşünürüz ... senn ki nin projeli olması  pek ekenomik olmazzzz  ...
Ekim 22, 2009, 11:56:53 pm
Yeni Üye
*
Üye No: 13037

« Yanıtla #3 :»

Merhaba arkadaşlar,
Amasya Gümüşhacıköy'de 9 dönüm arazim var.Bende sera yapmayı planlıyorum ,ama devlet teşviği olup olmadığı hakkında bilgi verebilirmisiniz.Ben bir kaç sefer araştırdım,ancak bir sürü şeyler istediler.
Saygılarımla
Aralık 26, 2009, 07:58:17 pm
Yeni Üye
*
Üye No: 12274

« Yanıtla #4 :»

Merhaba uzun bi zamandan beri fruma giremedim ancak vakit bulabiliyorum ben düzcede ikamet ediyorum ve serayı kasım 15 te teslim ettiler ama pek iş acıcı bir sera olmadı daha dogrusu işe balıklama atlayınca  böyle oluyor 20M2 ve 18 M2 olarak 2 adet yaptırdım bir kaç ufak sorunlar var oda yukarı cekilen tellerle ilgili yagmur yagdımı su birikintiis oluyor teli 55 cm aralıkta cekmiştik ama ortalara bir adet daha cekecem ozaman sorun kalmas düşüncesindeyim buradan sera yaptıracak arkadaşların çok dikkatli ve detaycı olmalarını istiyorum  yaptırdıgım adamlar defalarca sera yapmış kişiler ama görünki ben şu anda yapmaya kalksam onlardan dahada iyi bi sonuc alırım birde bana toplam 8.000 maal oldu siyah demir kullandık gerisi zaten normal bilindik
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: