Reklamlar
Sulama,sera,laboratuvar,tarım alet makine,çim

Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu BaşlığıKonu: Tarımsal Bilgi Manifestosu
Cevap SayısıCevap Sayısı: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 609 defa
Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tarımsal Bilgi Manifestosu  (Okunma Sayısı 609 defa)
Ağustos 19, 2009, 04:53:51 pm
Administrator
*
Üye No: 1
Karizma: 520

« :»

Tarımsal Bilgi Manifestosu

2009 Yılı sofralık sultani üzüm hasadının başlaması ile birlikte sorunlarda başladı.Bu sorunların başında fiyat karmaşası gelmekte.
Geçtiğimiz yıla göre rekoltedeki düşüklük nedeniyle çiftçimizde ürününü para ettirme beklentisi fazlaydı.
Ancak özellikle ihracatla uğraşan firmaların daha gümrük açılmadan Rusya pazarı tıkandı diye ortaya attıkları aslı astarı olmayan iddialar ile fiyatlar allak bullak oldu.
Henüz kesimler tam başlamadığı halde sudan meseleleri bahane edip fiyat kırmaya çalışıyorlar.
Her yıl çiftçiyi mağdur etme çabaları bu yılda meyvesini erken vermeye başladı.
Paniğe kapılan bazı çiftçiler onların tuzaklarına düşmüş durumdalar.
Çiftçinin parası ile paralarına para katan bu firmalar çiftçi lehine en küçük bir adım atmamıştır ve atmayacaktır.
Çiftçi 60 gün ile 120 gün arası vadeli mal satıyor ama bazen onu bile ödemekten aciz firmalar var.Aslında bu dolandırıcılara firma demeye dilim varmıyor.Türkiye’de bu kadar uzun vadeli verilen tarım ürünü var mı bilmiyorum ;ben duymadım.
Bu yanlış gidiş bir yerde durmak zorunda.
Eğer ihracat yapacak paraları yoka bu işe girmesinler.En azından piyasada ki çürükler ayıklansa çiftçi daha rahat nefes alacak.Parasını alamama kaygısı olmayacak.
Biz Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.tarimsalbilgi.org
sitesi olarak bu tür firma kılıklı dolandırıcılara karşı her zaman tavrımızı açıkça ortaya koymuşuzdur.
Çiftçimizin de bu tür kişilere pirim verecek hareketlerden kaçınması gerekmektedir.Artık ürünümüze sahip çıkalım.

Tüm çiftçilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hani Giderken Bana Demiştin Ya Sen ; Yolcu Yolunda Gerek..

Sponsor Bağlantılar

Ağustos 19, 2009, 05:09:10 pm
Administrator
*
Üye No: 7
Karizma: 777
GELSEN NE GÜSEL OLURDU BEKLENİYORSUN GELMESENDE

« Yanıtla #1 :»

burdan yakında bu dolandırıcılaron halk dilindeki isimleri, ile  dedkodularını sizie yayınlayacaz
mesala bu yıl
muşlu kardeşelerin gidişadi iyiy görülmüyor.
miyan lakaplı alıcı 3 yıllık alacakları hala döememişdir.
gibi

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Ağustos 20, 2009, 04:14:30 am
Yeni Üye
*
Üye No: 9960
Karizma: 0

« Yanıtla #2 :»

Selam ben asabi.Ben ürünümü Alaşehirde bir firmayaya verdim.(70kr)%30 peşin  kalan 45gün vade.Hesap kestik çek karnelerinin olmadığını sylediler 10gün oldu bügün ardım yarın senet verelim dediler.neyapmalıyım.yardımcı olursanız sevinirim
Ağustos 20, 2009, 05:29:21 am
Administrator
*
Üye No: 1
Karizma: 520

« Yanıtla #3 :»

Selam ben asabi.Ben ürünümü Alaşehirde bir firmayaya verdim.(70kr)%30 peşin  kalan 45gün vade.Hesap kestik çek karnelerinin olmadığını sylediler 10gün oldu bügün ardım yarın senet verelim dediler.neyapmalıyım.yardımcı olursanız sevinirim

Firmanın ismini verebilirmisiniz.
Çünkü güven vermeyen şeyler söylemişler size.Başkaları bu firmaya ürün vermesin bundan sonra.

Hani Giderken Bana Demiştin Ya Sen ; Yolcu Yolunda Gerek..

Eylül 15, 2009, 05:49:29 pm
Yeni Üye
*
Üye No: 9599
Karizma: 0

« Yanıtla #4 :»

ya bırakın firmalar illaki bir sene olmazsa bir sene başka bir bölgede üzüm üreticisini zor duruma düşürüyor.
arkadaşlar kendi haklarımızı nasıl koruyacağız.Üzüm satarken anlaşmamı yapmalıyız ki, bazı firma temsilcileri bu anlaşmaya gerek yok diyerek biz kaliteliyiz, ürünü bırakmayız diyerek geçiştiriyorlar. çek vaya senet üzüm kesilirken diyip vermeyenler de var, yada üzüm kesimini gece koyup yağmur yemesine neden olup sanki suç bizdeymiş gibi fiyat düşürmeler yada anlaşma olmadından ürünü kesmemek ki bu sorun her zaman gerçekleşiyor ve sonra ürünü sıcaklık azaldı veya yağmurun yağması çok oldu için seriye serilmiyor, pekmez yada şarap fabrikasına ürünün maliyetini kurtarmıyacak fiyata satmak zorunda kalınılıyor.
bizim haklarımızı koruyan bir yasa yokmu bu durumlarda burda şöyle birşey var anlaşma yapmak istesen bile üreticiler birlik davranmadıkları için tüccarlar diğer üreticilere yöneliyorlar.
ne bileyim tüccar ile üraticinin arasında anlaşma olmadan tüccar ürünü ne iç piyasada ne de ihracat'a götüremesin, yani işte bizi hiç olmas ise koruyacak kanunlar varmı yoksa da olmalı artık. Bu sene gibi üretici seneyede mağdur olursa ben şu an kendi kasabam ve ilçe çevresi için şunu söyliyebilirim ki  çoğu kişi tarla ve ya traktör satmaya başlar.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: